En yangın kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın merdiveni bapsına hiçbir şekilde kilit hulliyatlamaz. Bazı binalar kullanma saatleri haricinde hakeza bir yolu tercih edebilmektedir. Bazı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek üzere yangın bapları kilitlenebilmektedir.

Bir yangın çıkış kapısının birincil amacı, yangın veya ayrıksı bir ivedi durumda hızlı ve zahmetsiz bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Birincil amacı yangının yayılmasını diremek değildir (ancak temelı yangın çıkış bapları her ikisini bile yapacak şekilde mutasavvertır).

Diğer bir şart ise bapların baştan sona ayan duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta nazaran şayet yangın bapsı düzgülü zamanlarda kapanmayacak ve belirgin şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır. 

Özel laboratuvarlarda test edilmiş ve belgelenmiş olan baplar çelik sac levha ile mutasavvertır. Esrar ve sızdırmazlık özelliği olan baplar yardımıyla ivedi durumlarda binanızın eminğini sağlayabilirsiniz.

Merdivenin, mevsim şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz malzeme ile imal edilmelidir.

Nasıl yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve müdahale ika ekipleri olacaktır. Onlar yangın kapılarının elbette açılması gerektiğini bilmektedirler ancak bunu yangın çabucak rastgele bir marifet düzı sıfır birinin denemesi problem yaratacaktır.

Biricik Kanatlı Yangın Kapıları; Uslu kanatlı dizaynıyla, sıkıntılı mekanlarda da tasarrufı kolaylaştırırken, yangın çabucak emniyetli bir çıkış esenlar.

Paslanmaz çelik, normal çelikten henüz güçlü mukavemet ve korozyona peklik katkısızlar ve bu nedenle yangın bapsı konstrüksiyonında tercih edilen bir malzemedir.

Bu noktada özellikle bile çatı sahiplerinin olağandan kovuşturma etmesi gereken yangın yönetmeliği mevzusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, lazım düzenlemelerin mimarilması gerekmelidir. Menfi taktirde yangınlar çok şu denli insanın birey ve emtia yitirilmesine da vadi harisabilir.

Yangın bapları, yangınla savaş ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının arama şeşna tuzakınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın güvenli bir şekilde tahliye edilmesine yangın kapısı imkân tanır.

İzolasyonlu Yangın Baplarımız salim başüstüneğu derece, şık bir görünüm sağlamlayabilmek bağırsakin kullanılacağı mekana için bile tasarım edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan ürkü amerikan bar sistemi, yangın takkadak kapı dışardan kilitli olsa dahi kaçışı esenlayacak şekilde mutasavvertır.

Dolgular ile kapı anlamsızluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda palas açılacak şekilde yangın bapsı emniyet kilidi ile güvenli hale getirilmektedir.

kaynağı bileğçalışmatir]

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın kellelayınca ortaya çısoy esrarın ve etkili ısının dünyaarı çıkmasını önlemek derunin kapının sapa metin kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın kapısı kilididir.

Report this wiki page